De olieprijs zig-zagt op en neer. Logisch, want de beurzen klappen hard naar beneden, maar de olieproductie blijft te laag. Libië produceert nu 1 miljoen vaten/dag minder dan ze kan en dat is wel in 6 maanden tijd net zoveel olie als er uit de Strategische Petroleum Reserve vloeit in de VS. En die moet wel teruggekocht gaan worden begin 2023. Libië zal wel eerder een oplossing vinden voor hun conflicten, maar over de laatste maanden neemt de olieproductie gestaag af.
De olieprijs kan wel gemanipuleerd worden, maar de vraag naar olie niet. Alleen Covid kan de olieprijs sterk doen dalen. Tenminste als Covid voor extra besmettingen zorgt. Valt het mee, dan kan de olieprijs hierop stijgen, maar die kans lijkt toch minder wanneer Oilexpert de krantenkoppen leest. Gewoon het feit dat Omicron zeer besmettelijk is en de huidige aanpak door China niet wijzigt.
De voorraadcijfers in de VS zijn gedaald volgens API, maar zeer beperkt.

De uitslagen zijn enorm, in een hele korte tijd. Handelaren hebben grote posities en proberen de olieprijs hun kant op te krijgen. Tot nu toe lijkt de schade mee te vallen.
Gisteren werd bekend dat Rusland 40% aardgas door Nordstrom 1 naar Europa brengt. Dit zal de aardgasprijs in Europa in beweging zetten en vooral de politiek in beroering brengen. De olieprijs zal weinig last hiervan hebben. Rusland stelt dat het de schuld is van Siemens, die heeft zich teruggetrokken uit Rusland. En nu hebben ze technische problemen. Dit kan een lange verhitte zomer worden voor de EU.
Abonnees lees hieronder meer (scroll naar beneden, NIET KLIKKEN!).
Helaas kun je de inhoud niet bekijken, dus neem ook een abonnement van oilexpert.nl!